fotbal live scores si rezultate rezultate live fotbal de la ro.oddstake.com scoruri live fotbal
Prompt CE Home  |  SiteMap EN

Consultanta tehnica


Studii tehnice

Avand la baza datele tehnice rezultate din studiile prezentate mai sus, coroborate cu solicitarile clientului, in aceasta etapa se elaboareza studii alternative privind solutiile tehnice de realizare a investitiei, avandu-se in vedere reducerea costurilor si a timpului de executie pentru investitia propusa.
Se vor avea in vedere in acesta etapa atat costurile directe ale investitiei cat si cele de viabilizare (devieri trasee utilitati, racorduri pentru utilitati, lucrari de imbunatatiri funciare, demolari, modificari ale structurilor existente etc.)

Lucrari executate:
SELGROS CASH&CARRY , SCHNECKER van WYK & PEARSON, LAFARGE Romcim


Organizare selectie de oferte si licitatii

Din experienta anterioara am constatat ca majoritatea investitorilor prefera incheierea de contracte la cheie ("turn key project") sau contracte cu suma fixa ("lump sum") datorita faptului ca nu au personalul si cunostintele necesare urmaririi calitative si cantitative a lucrarilor de constructii.

Aceste forme de contract presupun angajarea unui antreprenor general care sa subcontracteze la randul sau, partial sau total, lucrarile de executat.

Modalitatea de lucru propusa de noi este aceea a divizarii lucrarilor de constructii pe categorii (beton armat, prefabricate de beton, structura metalica, instalatii etc.) si efectuarea selectiei de oferte pentru fiecare categorie in parte din companiile specializate in tipul respectiv de lucrari.

Aceasta se va transpune pe de o parte in reducerea costurilor de investie cu aproximativ 15-20%, iar pe de alta parte in reducerea duratei de executie si o crestere a calitatii lucrarilor executate.

Explicatia pentru acestea este simpla: reducerea costurilor provine din eliminarea costurilor indirecte ale antreprenorului general si a cotei de profit a acestuia, iar reducerea duratei si cresterea nivelului calitativ al lucrarilor de executie se datoreaza unei mai bune coordonari si angajarii unor firme specializate in domeniile respective.

Pe de alta parte un contract de executie cu sume fixe si plati in functii de stadii fizice executate ("lump sum") nu ofera posibilitatea controlului efectiv al executiei si al cantitatilor de materiale folosite, fiind totodata dificil de evaluat valoarea unor eventuale modificari ale proiectului.

Modalitatea propusa de noi este de a se lucra cu un contract pe baza de preturi unitare ferme pentru fiecare categorie de lucrari si valori de referinta platile urmand a fi efectuate in functie de cantitatile real executate.

Aceasta varianta ofera beneficiarului controlul in timp real al costurilor investitiei si, din experienta noastra, se transpune de obicei in reduceri semnificative ale acestora.


Selectie potentiali ofertanti
Potentialii ofertanti vor fi selectati de comun acord cu beneficiarul dintre societatile specializate pe un anume ...(detalii)

Evaluare capabilitate ofertanti
In baza datelor solicitate si puse la dispozitie de catre ofertanti se va efectua evaluarea ofertelor acestora urmarindu-se ...(detalii)

Asistenta negociere contracte
Se vor stabili conditiile de incepere a lucrarilor, valorile contractuale, preturile unitare pe categorii de lucrari ...(detalii)

Intocmire buget de executie
Ofera clientului posibilitatea evaluarii ante-proiectare a resurselor necesare a fi alocate, in vederea determinarii ...(detalii)

 

Selectie potentiali ofertanti

Dupa cum am aratat potentialii ofertanti vor fi selectati de comun acord cu beneficiarul dintre societatile specializate pe un anume tip de lucrari.

Pentru fiecare categorie se va organiza selectie de oferte in baza unei documentatii in care se vor solicita pe langa ofertele de preturi unitare si date privind bonitatea financiara si capabilitatea tehnica a ofertantilor, in vederea asigurarii beneficiarului ca lucrarile propuse pot fi executate de catre ofertantii selectati.

Lucrari executate:
MANHATTAN SU MARKET, YUKSEK International Fruct, SCANIA Romania, INTERFRUCT, FRANKE Romania


Evaluare capabilitate ofertanti

In baza datelor solicitate si puse la dispozitie de catre ofertanti se va efectua evaluarea ofertelor acestora urmarindu-se trei criterii principale: capabilitate tehnica, capabilitate financiara si preturi ofertate.

Evaluarea se va face impreuna cu reprezentantii beneficiarului, acordandu-se punctaje pentru fiecare criteriu si intocmindu-se astfel un clasament, urmand ca beneficiarul sa selecteze ofertantii calificati pentru fazele urmatoare ale selectiei.

Lucrari executate:
MANHATTAN SU MARKET, YUKSEK International Fruct, SCANIA Romania, INTERFRUCT, FRANKE Romania


Asistenta negociere contracte

In urma selectiei se va trece la etapa negocierii conditiilor contractuale, firma noastra oferind asistenta tehnica, financiara si juridica pentru aceasta etapa.

Se vor stabili conditiile de incepere a lucrarilor, valorile contractuale, preturile unitare pe categorii de lucrari, termene de executie, obligatiile antreprenorilor si ale beneficiarului, garantii etc.

Lucrari executate:
MANHATTAN SU MARKET, YUKSEK International Fruct, SCANIA Romania, INTERFRUCT, FRANKE Romania


Intocmire buget de executie

Dupa incheierea contractelor, pe baza valorilor de referinta si a graficelor de executie, se va trece la intocmirea bugetului de executie si a cash-flow-ului investitional ce va sta la baza urmaririi din punct de vedere financiar pe durata executiei lucrarilor de constructii.

Lucrari executate:
MANHATTAN SU MARKET, YUKSEK International Fruct, SCANIA Romania, INTERFRUCT, FRANKE Romania
 


Noutati

Maritimo Shopping Center

Maritimo Shopping Center, dezvoltat de catre Immofinanz Group, a fost deschis publicului in data de 28 Octombrie 2011.

Search